Searching...
10:52 0

Playstation 4 Resmi Olarak Duyuruldu

Sony1


Bütün oyun dünyasının bekledigi o gün geldi ve Sony toplantısında yeni bir konsol açıklandı. Playstation 4 ve yeni oyunlar hakkında bilgi verilirken kesin çıkış hakkında ise 2013′ün son çeyregi yani yaz tatilinde çıkacak diyebiliriz.


Sony aynı zamanda yeni bir Playstation’u 5 yıl önceden yapmaya başlamış. Playstation 4, PC tabanlı bir sistemle çalışacak ve x86 işlemcisi ile boy gösterecek. Aynı zamanda güçlü bir GPU, 8 GB RAM destegi ilede çok iyi geliştirilmiş.


Playstation 4‘ün indirme ve internet ortamı en çok akıllarda kalan sorulardan biriydi. Toplantıda Playstation 4′ün dinamik bir indirme arayüzü olacak ve aynı zamanda makine sesimizden bizi tanıyacak ve sosyal ortamlarda dolaşmamızı saglayacak.


Gelelim Playstation 4‘ün yeni Gamepadine:


DualShock 4 01


Playstation 4 kontrolcüsü hakkında bir çok resim internette yayınlanmıştı. Birçok kişi çok gelişmiş bir gamepad harikası bekliyordu fakat gece yapılan toplantıda yeni Gamepad’den görüntülerde verildi.


Dokunmatik ekran DualShock’un tam ortasına yerleştirilmiş. Aynı zamanda ortadaki tuşlarda hemen elimizin üst tarafına alınırken, onlara uzanmamız dahada kolaylaştırılmış.


gamepad41


Yeni kontrolcünün alt kısmı dikkat çekiyor: Playstation 3′ün gamepadinde ellerimizle tuttugumuz yerlerde plastik oldugu için saatlerce oyun oynadıktan sonra kaymalar oluyordu. Playstation 4′ün gamepadinde ise alt kısma resimdende göreceginiz üzere pürüzlü bir tutma alanı ile elimizin kayması engellenmiş.


DualShock 4 02


Remote Play ile Playstation 4 oyunlarını PS Vita’da oynayabileceksiniz.


Gaikai teknolojisi ile Sosyal ortamlara baglanmamızı kolaylaştıracak. Playstation Store’ye ücretsiz olarak baglanabilecegiz, oyunları deneyebilecegiz ve aynı zamanda Facebook ve Ustream’da oyunlardan kaydettiginiz videoları paylaşabileceksiniz.


Yeni Bulut teknolojisi: Playstation 4′de bulut teknolojisi en çok merak edilen konulardan biriydi. Yapılan açıklamaya göre Playstation 4:  PS1, PS2 ve PS3 oyunlarını çalıştırabilecek ve CD/ DVD takma zorunlulugumuz kalmayacak. Fakat bu özelliklerin üzerine halen çalışılmakta.


sony6


Sony toplantısında, Playstation 4 için tanıtılan oyunlar Knack, Killzone: Shadow Fall, Driveclub, Infamous: Second Son, The Witness, Watch Dogs, Diablo 3 ve Destiny oldu.


Yeni nesil konsol Playstation 4 hakkında yeni detayları gün içerisinde sizlerle paylaşmaya çalışacagız.



Playstation 4 Resmi Olarak Duyuruldu

0 yorum:

Yorum Gönder