Searching...
18:21 0

Crysis 3 DirectX11 Hatası Çözümü

Merhaba arkadaşlar bu sefer sizlere oyun hatası çözümü ile yardımcı olmaya çalışacağım. Konumuz Crysis 3 DirectX11 Hatası olarak.


Crysis 3 directx 11 hatası çözümünü mü arıyorsunuz?


Crysis 3, Crytek tarafından geliştirilen FPS(birinci tekil şahıs) oyunudur. PC, PS3 ve Xbox 360 için 19 Şubat 2013 tarihinde piyasaya sürülmüştür.


Oldukça popüler bir oyun olan Crysis 3, heyecanla beklenen oyunlardan biri olmayı başarmıştır. Çıkış tarihi olan 19 Şubat’ı iple çeken birçok oyun sever, bu tarihte büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Çünkü sadece directx 11 destekleyen ekran kartı olanlar Crysis 3′ü oynayabilecek. Ekran kartınızın modeli eski ise bu oyunu oynamayı aklınızdan geçirmeyin.


crysis3


Eğer ekran kartınızı directx 11 destekli olup olmadığını bilmiyorsanız; aşağıdaki adımları izleyin.


1.(Windows+r) kısayol tuşlarını kullanarak veya başlat menüsünden çalıştırı açın.


2.Daha sonra form alanına “dxdiag” yazarak directx penceresini açıyoruz.


3.Açılan pencerede directx sürümü yazar. Yukarıda bulunan “ekran” sekmesine tıklayarak ekran kartınızın modelini öğrenebilirsiniz.


Şunu belirtmek isterim; directx sürümü 11 yazdığı halde Crysis 3 açılmayabilir. Bunun sebebi directx 11 desteğinin olmamasıdır. En sağlıklı bilgiye ekran kartı modelinin web sitesinden ulaşabilirsiniz. Ekran kartınızın modeli Nvidia ise, “nvidia.com.tr/drivers” adresine girerek, Crysis 3 için yayınlanan güncellemeyi kurmanız gerekiyor. ATI henüz böyle bir güncelleme çıkarmadı.


Daha önceden Crysis 3‘ü kurduysanız program ekle/kaldır’dan kaldırın.


İndirdiğiniz güncelleme paketini kurun.


Son olarak Crysis 3′ü tekrardan kurarak oynamaya başlayabilirsiniz.



Eğer oyun hala açılmıyorsa masa üstünde bulunan Crysis 3 simgesine sağ tıklayarak özellikler penceresini açın. Uyumluluk sekmesine gelerek “bu programın çalıştıracağı uyumluluk modu” seçeneğini Windows 7 olarak seçin.


 


Sorularını yorum atarak yardım alabilirsiniz.


 



Crysis 3 DirectX11 Hatası Çözümü

0 yorum:

Yorum Gönder