Searching...
08:41 0

Ev eğlence sistemlerine yeni nefes

Kablosuz ağ teknolojilerinde yeni bir teknoloji olan ve veri aktarım hızında oldukca ciddi bir farklılık elde eden 802.11ac teknolojisi, geniş kapsama gücü ve geliştirilmiş ağ kararlılığı ile iş yerlerinde ve ev eğlence anlayışında benzersiz avantajlar sunuyor.


802.11n’den üç kat daha süratli olan 802.11ac, daha süratli ve yüksek kalitede veri aktarımıyla beraber daha emin bir ağ mimarisine ulaşılmasını sağlıyor. 802.11ac ek olarak oldukca daha geniş kapsama gücüyle evlerdeki kör noktaların da artık web bağlantısıyla tanışmasını mümkün kılıyor. Sektördeki eğilim ve gelişimleri takip ederek kullanıcılarını son olarak teknolojiler ile buluşturan ZyXEL, 802.11ac teknolojisine haiz NBG6716 ve VMG8924 ürünleri ile dikkat çekiyor.


802.11ac, ev eğlence sistemleri için oyunun kurallarını değiştiren bir yenilik. Bu teknoloji, daha süratli ve yüksek kalitede veri aktarımı ile beraber daha emin bir ağ mimarisine ulaşılmasını sağlıyor. 802.11ac ek olarak oldukca daha geniş kapsama gücüyle evlerdeki kör noktalara web bağlantı taşıyor. 802.11b benzer biçimde daha eski teknolojiler, daha düşük bir bant genişliğine haiz oldukları için ara sıra zayıf bağlantı kalitesi sorunuyla karşılaşıyorlardı. Bu teknolojiyle tek seferde birden fazla medya akışı gerçekleştirildiğinde videolar donuyor, ses bağlantıları kopuk bir halde sunulmak zorunda kalınıyordu. Ancak 802.11ac, sağlamış olduğu 1Gbps’ye varan veri aktarım hızıyla bu sorunların üstesinden gelebiliyor. Bu yeni teknoloji, öncülü 802.11n’den üç kat daha süratli.


802.11ac ile sunulan yüksek hızlar yardımıyla online video izleyen kişilerin en büyük problemi olan videonun dolmasını beklemek, artık tarihe karışıyor. Daha yavaş bağlantı hızlarında video izleyebilmek için videonun donmadan izlenebilmesi için ilkin ön belleğe alınması gerekiyordu. 802.11ac teknolojisindeki benzeri olmayan süratli veri aktarım özelliği yardımıyla yüksek kalitede video akışı için bile videonun ön belleğe alınmasını beklemek gerekmiyor. 802.11ac teknolojisi ile ağ bağlantılı televizyonlar, oyun konsolları, bilgisayarlar ve mobil cihazlarda donma ve bekleme problemi olmadan HD kalitesinde video akışı kesintisiz sağlanabiliyor. Böylece çocuklar odalarında online oyunlarını oynarken, anne babalar de HD kalitesindeki online filmleri oturma odalarında eş zamanlı izleyebiliyorlar.


802.11ac’nin sağlamış olduğu yüksek veri aktarım hızının üç ana pozitif yanları mevcut; daha geniş radyo frekans spektrumu, daha çok anten ve yüksek frekans modülasyonu. Bu yenilikler, daha yüksek hıza ulaşılmasının yanında, daha kesin bir ağ mimarisi sunuyor ve sinyal gücünün artmasıyla beraber bağlantı kopma sorunlarının azalması sağlanıyor. Böylece evlerde kablosuz bağlantının esnekliğinden faydalanılırken, hem de kablolu bağlantının sunmuş olduğu hız ve kararlılık özelliklerinden de yararlanılmış olunuyor. 802.11ac’nin sunmuş olduğu emin ağ yapısı, bilhassa sinyal gücünün yüksek ve devamlı olması ihtiyaç duyulan online müzik ve film servisleri için son aşama mühim. Ayrıca bu emin mimari yardımıyla online oyun severler de kendileri için fazlaca mühim olan sinyal gecikmesi ve donma problemlerinden kurtulabiliyorlar.


802.11ac teknolojisinin bir öteki faydası, geniş kapsama alanı sunuyor olması. Şimdiye dek gösterilen tüm kablosuz standartları destekleyen bu teknoloji, mobil cihazlar için dost bir teknoloji. 802.11ac kablosuz erişim noktası ürünlerinde anten sayısının fazla olması yardımıyla ev içi kapsama gücü ve kalitesi artıyor ve eskiden “kör nokta” olarak tanım edilen alanlar bu yeni teknolojiyle beraber kapsama alanına dahil edilebiliyor. Böylece mesela tablet cihazla video görüşme yapılırken bağlantı sorunları yaşanmıyor. 802.11ac’de mobil kullanıcıları sevindirecek bir öteki yenilikse daha uzun bir pil ömrü sunabilmesi. 802.11ac kablosuz erişim noktasının radyo vericisi, oldukca daha kısa sürede daha çok veri aktarımı sağlayabildiği için aktarım sonrasında mobil cihazın bekleme/uyku süresi artmış oluyor. Böylece mobil kullanıcılar, aynı gücü harcayarak daha çok veri aktarımı gerçekleştirebildikleri için cihazlarının pil ömürleri de uzamış oluyor. Bu teknolojiden faydalanan kullanıcılar, daha ilkin asla deneyimlemedikleri HD kalitede çoklu akış hizmetlerinden, minimum bağlantı sorunları ve en geniş kapsama gücüyle yararlanabiliyorlar.


Her geçen gün büyüyen iş dünyasında, veri bağlantısına her yerde ve devamlı gereksinim duyuluyor. Wi-Fi, bu büyük talebi karşılamak için birbiriyle rekabet eden yeni teknolojiler ve standartlar içinde olmazsa olmaz bir konumda yer ediniyor. 802.11ac’nin öne çıkan mühim yararlarından biri, 802.11n kullanan önceki nesil erişim noktalarına ve istemcilere bakılırsa, daha azca trafiğe haiz 5 GHz bandında servis vermesi ve daha azca enterferansa haiz olması. Bu avantaj, bununla beraber tüm erişim noktalarından desteklenen satın alan sayısının da artmasını sağlıyor. Artan hız, verimlilik, saniyede bir gigabiti aşan ve çoklu istasyon WLAN üstünde tek bağlantı için minimum saniyede 500 megabitlik hız, bununla birlikte dosya indirme ve elektronik posta senkronizasyonu, 802.11ac’nin öteki performans avantajları içinde yer ediniyor. Beşinci Nesil Wi-Fi’ı destekleyen yeni ağ cihazları, yüksek sayıdaki paralel HD video akışları içeren üstün akış yönetimi ve performans sağlıyor. 802.11ac teknolojileri ile uyumlu çalışan ürünler ile fotoğraf paylaşımı yada film akışı, kesintisiz ve daha süratli bir halde gerçekleşiyor.


802.11ac teknolojisi, hizmetlerini ve uygulamalarını geniş bir yelpazeyle sunan ve abonelerinin iç ve dış mekânlarda bu olanaklara erişmesini isteyen web servis sağlayıcıları için de eleştiri öneme haiz bir çözüm. 802.11ac radyo, 3G cep telefonu, Wi – Fi istemci ve Wi-Fi/3G dual mode dahil olmak suretiyle tüm mobil cihazlar için geniş bant erişim sağlıyor. Aşırı trafik yüklenmesine bağlı Makro BTS kapasitesi ve servis kalitesi kesintilerinden kurtulmak için ev tipi kullanıcı kaynaklı sesli çağrılar ve mobil veri trafiği hâlihazırdaki geniş bant web erişim ağına aktarılabiliyor. Böylece hem ev tipi kullanıcılar hem de gezi halindeki kullanıcılar için en iyi servis sunumu gerçekleştirilmiş oluyor.


Çift bant kablosuz AC/N VDSL2 VoIP Combo WAN Gigabit IAD, binlerce aboneye ulaşan bir kapsama alanına haiz bir servis sağlayıcıdan mühim seviyede hız, performans, esneklik ve ağ verimliliği sağlıyor. Vektör teknolojisi desteği, değişik VDSL hatları içinde çapraz konuşmayı yada müdahaleyi ortadan kaldırdığı şeklinde, kablo ve fiber teknolojisi şeklinde pahalı altyapı değişikliklerine kıyasla, maliyet yükü olmadan hizmet kapsama alanını genişleterek bit hızlarını yükseltiyor. 802.11ac teknolojisi, 1.Ü Gps’e ulaşan yüksek veri hızı ile multimedya kullanımları için istikrarlı ve güvenilir kablosuz bağlantı sağlayabiliyor.


Bu yeni teknoloji, tüm bu yararları 802.11a, 802.11b ve 802.11n şeklinde Wi-Fi standartlarıyla uyumlu bir şekilde sunuyor. Daha eski teknolojiyi destekleyen cihazlara 5Ghz bant genişliği üstünden bağlanılıyor. Böylece, söz mevzusu teknolojilerin kullandıkları 2.4Ghz spektrumunda enterferans sorunları minimuma inmiş oluyor. 802.11ac’nin sağlamış olduğu faydalardan tam olarak yararlanabilmek için ev eğlence sistemleri, PC’ler, tabletler ve akıllı telefonların güncellenmesi ve bu teknolojiyi destekleyen bir üst modellere geçiş yapılması gerekiyor.


Günümüzde multimedya uygulamaları ile eskiye oranla daha yüksek boyutlu içerikler aktarma edebiliyoruz. Bu durum, notebook, tablet ve akıllı telefon benzer biçimde mobil aygıt kullanıcılarını direkt etkiliyor. İş ve hususi hayatlarında yüksek boyutlu dosya transferi gerçekleştirmek için kullanıcılar, iyi bir bağlantı hızına ve kesintisizliğe gereksinim duyuyorlar. Sektördeki eğilim ve gelişimleri takip ederek kullanıcılarını son olarak teknolojiler ile buluşturan ZyXEL, 802.11ac teknolojisine haiz NBG6716 ve VMG8924 ürünleri ile dikkat çekiyor.


802.11ac çift bant teknolojisi ile üretilen NBG6716 Eşzamanlı Dual Bant Kablosuz AC1750 Medya Router NBG6716, bilhassa yüksek çözünürlükte video ve öteki dijital multimedya içeriklerde, kablosuz veri iletiminin daha yüksek hızlara ulaşmasını ve daha verimli hale gelmesini sağlıyor. NBG6716, ev kullanıcılarına muhteşem bir kablosuz bağlantı deneyimi yaşatmak için tasarlandı. ZyXEL, bu ürünle beraber PC, laptop ve mobil cihazlar için 802.11ac standardının sunmuş olduğu yüksek kablosuz hızın avantajlarından yararlanmak suretiyle NWD6605 802.11 AC USB adaptörü de piyasaya sürmüştü. Ürün, durağan(durgun) ve mobil kullanıcılar için yüksek performans ve kompakt tasarımı ile kolay taşınabilme özelliğine haiz.


Çevre dostu özellikleri ile dikkat çeken Kablosuz AC1600 VDSL2/ ADSL2+ Multi WAN Gigabit Modem/Router’ı ise (VMG8924-B10A) yeni nesil 802.11ac standardının getirmiş olduğu üstün kablosuz veri aktarım hızı ile beraber yüksek çözünürlüğe haiz videoları, en yüksek performans ve kalitede, güvenli bir halde kablosuz aktarabilmek için optimize edildi. Eş zamanlı çift bantlı 802.11ac kablosuz ağ teknolojisine haiz ürün, hem 2.4 GHz, hem de 5 GHz bantlarında eş zamanlı veri paketlerinin taşınabilmesini elde eden dual bant teknolojisi ile fark yaratıyor. 5 GHz bandını yeğleyen kullanıcılar, yoğun olarak kullanılan 2.4 GHz bandındaki trafikten uzaklaşarak daha süratli ve verimli kablosuz erişimin olanaklarından faydalanabiliyorlar.



Ev eğlence sistemlerine yeni nefes
03:31 0

Football Manager 2014 Crack

FM 2014 Hepimizin senelerdir zevkle oynadığı bir menajerlik oyunudur. Hatta menajerlik oyunu dendiğinde football manager gelir aklımıza. FM 2012′ye kadar bu oyun çıkmış olduğu gün sorunsuzca kırılıyor, ikimiz de full bir halde oynuyoduk. Lakin bu yıl birazcık karıştı ortalık. Crack yapmakta güçlük çeken reloaded uzun bir aranın peşinden çıkartmıştı cracki. Fakat o da ne? Crack mevzusunda kalbimizi fetheden reloaded, FM 2014 ü cracklemişti fakat hatalı cracklemişti. Futbolcu isimlerinde değişik değişik şeyler yazıyordu. Bir menajerlik oyunundaki en önemli unsurdu oysaki.


Football Manager 2014 008


Bu yayınımızda size sunduğumuz crack ile birlikte bu mesele %100 ortadan kalkacak. Nerden mi biliyoruz? Çünkü bizzat denedik gördük, sorun düzeldi. Bilmiyoruz kim bilir bu yayını yapmak da gecikmişizdir, bu yönden siz kıymetli takipçilerden özür diliyor, isim sorununu çözen sorunsuz crack’i paylaşıyoruz.


Football Manager 2014 Crackfix Nasıl Yapılır?


Dikkat!!! Sitemizdeki kurulum anlatımları yalnız web internet sitemizden yaptığınız indirme dosyaları için geçerlidir. Lütfen başka bir siteden indirdiğiniz bir oyunun kurulumunu bizlere danışmayınız, indirdiğiniz oyunun bizlerden indirilmiş olduğuna güvenli misiniz? Ç zaman gelgelelim iyi mi kuracağımıza:


Çok mütevazı ifade:


1-Oyunu buraya tıklayarak indirin ve kurun.


2- Bu yayından indirdiğiniz cracki rardan çıkartın.


Y-Crack klasörünün içindeki dosyaları kopyalayıp oyunun kurulu olduğu dizine yapıştırın, Kopyala ve Değiştir dedikten sonrasında oyuna girebilirsiniz.


Normal Anlatım:


1-Aşağıdaki linkteki yayınımızdan oyunu indirebilirsiniz.



2-Crack işlemi için bu yayınımızdaki dosyayı indirin.


Y-İndirdiğiniz dosya crackin kendisi değil, sıkıştırılmış “rar” hali. Rarlı dosyayı “winrar” programıyla sağ tıklayarak buraya çıkart deyin.


4-Çıkarttığınız klasöre girin ve oradaki tüm dosyaları kopyalayın.(Klasörünün içindeki dosyaları antivirüs programınız silebilir, aman dikkat)


7-Oyunu kurduğunuz dizini açın “C:Program Files (x86)Football Manager 2014″ ve o kopyalamış olduğunuz dosyaları buraya yapıştırın.


8-Kopyala ve Değiştir seçeneğini seçtikten sonrasında dosyalar kopyalanacaktır. Sonrasında artık oyunumuzu açıp oynayabiliriz, bilgisayarımızın da özellikleri yetiyorsa oyun sorunsuz açılacaktır, bu sebeple biz bu yazıları yazmadan ilkin ve buraya oyunu ilave etmeden ilkin çalışıp çalışmadığını bizzat denetim ettik icon wink


indir



Football Manager 2014 Crack
21:38 0

Singularity İncelemesi

Hani “Bir şeyi 40 kez söylersen olur.” derler. Bu yüzden oyun yapımcılarının seçtikleri mevzulara baktığımda dünyanın sonunun gelmesi yakındır diyorum. Misal; Fallout, Borderlands, Metro 2033 ilk aklıma gelen apokaliptik oyunlar. Kötü çocuk insanoğlu gene yerinde rahat durmamış ve dünyanın anasını bir halde ağlatıp yaşamın çetin ceviz olmadığı yeni bir çağı başlatmış. Mad Max benzer biçimde bir hava şu demek oluyor ki. Singularity’yi de bu kulübe dahil edebilirsiniz lakin bu oyunda tüm dünya çamura saplanmamış, yalnız Sovyetler Birliği’nin başı belaya girmiş.


Singularity


Metro 2033’ten beri Rusya’nın havasına, suyuna birazcık alışmışsınızdır. Bu yüzden Singularity’ye pek yabancılık çekmeyeceğinizi düşünüyorum. Atmosfer olarak Metro 2033’e oldukca benzese de mevzu olarak birazcık daha değişik bir yola sapıyor oyun. ABD atom bombasını ürettikten sonrasında dünyadaki liderlik yarışı kızışıyor ve Sovyetler, E99 isminde bir maddeyi keşfediyor. Bu madde en kolay tabiriyle Alaaddin’in Sihirli Lambası şeklinde bir şey. Atom bombası yanında kız kaçıran benzer biçimde kalıyor. Hal bu şekilde olunca, Sovyetler her mevzuda müthiş ilerleyip yaşlanmayı bile denetim edebilecek bir raddeye geliyor. Fakat bu kadar acele elde edilmiş gücün ödettiği karşılık yıkım şeklinde oluyor ve işler çığırından çıkıyor. İnsanlar mutasyona uğruyor ve ülke, üniversiteli öğrencilerin sabaha kadar içkili parti verip dağıttığı ev ortamı şeklinde oluyor. Hep “Sovyetler” dememin sebebi, oyunun fantastik bir geçmişte başlıyor olmasından dolayı… Atom bombası denemeleri Sovyet Rusya’ya denk geldiği için oyunda gezdiğiniz sokaklarda orak ve çekiç işaretleri görmeniz düzgüsel.


Oyunu başka FPS’lerden ayıran özellikler neler? Asıl mühim olan mevzu bu. Bir kere içinde gezdiğiniz mekanlar fazlaca iyi hazırlanmış. Yıkılmış caddeler, değişime uğrayarak ölmüş kurbanların cesetleri, artlarında bıraktıkları hüzünlü hikayelerini özetleyen notlar, hastalıklı bir kent… Bunlar oldukça rahatsız edici detaylar. Bunlarla birlikte zamanda geriye giderek gezdiğiniz laboratuarlar ve o devrin askerleri ile savaşmaksa oyun içine başka bir oyun sığdırmışlar havasını veriyor. Bu yüzden Singularity, bir oyun için en mühim detaylardan kabul edilen “atmosfer” maddesini kolaylıkla ve başarıyla geçiyor. İkinci önemli husus ise oynanabilirlik… Nişan alma ve ateş etme hissi Metro 2033’teki benzer biçimde zayıf değil. Karakterin koşma hissi de oyuna iyi yedirilmiş; hatta oyun gerçekçiliği bir adım ileriye götürüp taşıyabildiğiniz tabanca sayısını kısıtlamış. Öyle 20 tane aleti esrarengiz cebinize atıp ortalıkta dolaşamıyorsunuz.


Ayrıca isabetli atışlar yapmazsanız cephane sıkıntısına rahatlık düşebiliyorsunuz. Bunlar klasik öğeler; oyunu keyifli yapansa sol elimize taktığımız “TDM” adlı aygıt. Bu alet eşyaları ve canlıları zamanda ileriye ya da geriye doğru sarabiliyor. Canlılar toz olana kadar yaşlanırken, eşyalarıysa çürüyene kadar eskitiyor ya da cillop benzer biçimde yepisyeni yapıyor. Cihazın tek yaşlandıramadığı yaratıklar, ileri derecede mutasyona uğramış ve oradan buraya ışınlananları. Onları yaşlandıramıyor fakat en azından bir süre hareketlerini yavaşlatıyor, bu esnada siz de ne kadar mermi var ise üstlerine boşaltabiliyorsunuz. Ayrıca TDM, objeleri telekineziye benzer bir güçle oradan oraya el değmeden almanıza ve fırlatmanıza da yarıyor. Kısacası TDM, Singularity’ye oldukca değişik bir hava katan, kullanımı fazlaca keyifli bir aygıt. Şu sıralar piyasa birazcık yavaşladı fakat sessiz sedasız gelen Singularity, FPS severlerin kesinlikle zevkle oynayacağı bir oyun olacaktır. İlk üçe giremeyebilir fakat ilk 10’uma girecek bir oyun.


Oynadığınız her an üstünde emek harcandığını kolaylıkla görebildiğiniz bir oyun Singularity. Grafik kalitesi, garip senaristliği ve zevkli oynanabilirliği ile kati denemenizi tavsiye ederim



Singularity İncelemesi
14:33 0

Split Second İncelemesi

Birbirine benzeyen ve oldukça beklenen üç yarış oyunu arasından ilk çıkanı Split / Second oldu. Blur ve Need for Speed World görüntülerini izlerken içlerinde gözüme en oldukca kestirdiğim buydu. Gün geldi çattı, ben de ayağımı gaza sonuna kadar basarak Split / Second yarışlarına hızla girdim. Disney Interactive Studios’un üstlendiği, tansiyonun, hızın ve hareketin tavana vurmuş olduğu Split / Second’da, bir tv şovunda diğeri otomobillerle patlayan ortamlarda kıyasıya yarışıyoruz. Bu benzer halde bir mevzusu olan diğeri oyun, artık dede olmuş Mega Race idi. Aslına bakarsanız oynanış açısından da birbirlerine oldukca benzediklerini söylemeliyim fakat bu biçim şeyleri unutup Split / Second pistlerine koşalım, bakalım bizi neler bekliyor.


Split / Second’dan gerçekçilik adına beklentileriniz var ise bunu derhal unutun ve DiRT 2’ye dönün. Çünkü bu oyun gerek fizik kuralları, gerek oynanış seçimi açısından tümüyle “arcade” diyebileceğim tarzda. Split / Second’da araç hasar diye bir şey yok. Hızla giderken kafadan bir yere çarpmadıysanız otomobiliniz hurda bile olmuyor, bir – iki ufak hareketle gene yola giriyorsunuz. Buna karşın devasa yükseklikte hızlarda aracın hakimiyetini kolaylıkla kaybedebiliyorsunuz. Yani oynaması göze oldukca kolay görünse de aslına bakarsak o denli çantada keklik değil.


Split Second


 


Gerçekçiliğin böylesine çiğnenmiş olmasının önemli bir sebebi var. Yarış esnasında o denli oldukça yer patlıyor, yıkılıyor, devriliyor ki eğer kaza gerçekleştiren otomobiller yarışa derhal devam edemese ya da oyundan anında elense daha ilk turu bitirmeden tüm oyuncular hurda olmuş olur. Bu yüzden oyunun aslolan amacı yarışarak rakiplerinizi geçmek değil, yoldaki tuzaklara dikkat etmek, tetiklenen tuzaklardan kaçmak yada ateşlediğiniz tuzaklarla diğeri otomobilleri elemek. Bir arabayı yarışarak geçmişsiniz ya da uzun süre birinci olmuşsunuz, Split / Second’da hiçbir anlam ifade etmiyor; hatta uzun süre birinci gitmek kötü bile olabilir bu sebeple arkadan gelen araçlar öndeki aracı oyundan düşürmek için tuzakları ateşleyebiliyor.


Tuzaklar… Her haritanın kendine özgü belli noktalarına konuşlandırılmış tuzakları var. “Power Play” gücü dolan araçlar, önlerinde bir otomobil var ise ve o otomobil tuzağın önünden geçiyorsa rakibinin üstünde bir işaret çıktığını görürler. Bu uyarı çıkar çıkmaz Power Play tuşuna basarsanız tuzak harekete geçer. Tabii ki burada zamanlamayı iyi yapmalısınız. Örneğin; patlayan otobüsü rakip yanından geçip gitmesine azca kala etken ederseniz adam kaçar kurtulur, sizin de zorlukla doldurduğunuz Power Play gücünüz boşa gider. Başka bir talihsiz olaysa tetiklediğiniz tuzağa kendinizin girmesidir. Kenarda sakin sakin bekleyen taksileri yakından takip ettiğiniz bir rakibi uçurmak için patlatırsanız, muhtemelen siz de gümlersiniz.


Hiçbir tuzak bir rakibi tamamen egale etmez, sürücüyü öldürmez, kan çıkarmaz. Nihayetinde bu bir Disney oyunu… Hatta oyuna girerken bunun bir düşlem oyunu bulunduğunu ve gerçek hayatta denenmemesi gerektiği uyarısını görüyoruz. Evet, gerçek hayatta arabama atlayıp üzerime doğru düşen bir uçağın kanadının arasından tam gaz geçmeyi hep istemişimdir! Sanırım yarın yapacağım. Neyse, demek istediğim şu: Bazı tuzaklar vardır, patlamanın şiddetiyle kontrolü kaybettirir, bazısı vardır, “Wreck”, şu demek oluyor ki hurdaya çevirir. Bu da size averaj beş saniye kaybettirir. Süre geçtikten sonrasında yarışa tekrardan girersiniz.


Power Play nedir, iyi mi doldurulur? Dikkat ederseniz otomobilinizin tamponunda üç tane kutucuk var. Bu kutuların biri dolduğu zaman pistteki tuzaklardan birini tetikleyebilirsiniz. Doldurmanın nedeniyse Drift, Draft ve Jump yapmaktır. Çok keskin virajlarda istemeden Drift yapıyorsunuz, düz yoldaysa bir tek Power Play doldurmak için Drift halletmeye çalışmak zaman kaybettirir. “Nasıl Drift yaparım?” derseniz, bir virajdan dönerken gazdan parmağınızı çekin, otomobil savrulmaya adım atar, kontrolü kaybetmeden tekrardan gaz verin, otomobil kaymaya adım atar, eğer kontrolden çıkıyorsanız direksiyonu derhal aksi yöne parça parça kırın. Bundan ibaret. Bakınız, Power Play’iniz doldu. Draft ise yakın mesafede arkasındaki hava boşluğundan yararlanarak yakınlaştığınız rakibiniz yardımıyla yapılır. Öndeki araçları geçmenin en güzel yoludur fakat multiplayer modunda rakipler bu boşluktan faydalanmamanız için sürekli hareket halindedir. Yapay zekaysa bu şekilde bir tasa taşımaz.


09s


Oyunda toplam 12 tv şovu çekiyoruz, özetlemek gerekirse bu da oyun 12 bölüm demek. Her bölüm de kendi için altı bölüme ayrılıyor. Dolayısıyla yarış pistlerimiz oldukça çeşitli. Oynadığım kadarıyla karşıma çıkan beş değişik yarış türü de ciddi şekilde eğlenceliydi. Race, bildiğiniz yarış ve tek kural sonuncu olmamak. Elimination ise her bir dakika sonunda en arkadaki arabanın patladığı bir yarış türü. Detonator’da ise tek başınıza bir pistte zamana karşı yarışıyorsunuz ve yolda patlayan tuzaklardan kaçmaya çalışıyorsunuz. Elit Race’te sizden daha iyi arabaların olduğu bir yarışta ilk üçe girmeye çabalıyorsunuz. Survival’da da pistte ilerleyen tırların olduğu bir su kanalındasınız. Her tır arkasındaki mavi ve kırmızı varilleri yola atıyor. Kırmızılar sizi anında hurdaya çevirirken, maviler belli bir süre sonrasında patladığı için kaçması kolay oluyor. Amaçsa süre dolmadan geçebildiğiniz kadar tırı geçmek, her tırı geçtikten sonrasında zamanınıza fazladan saniye ekleniyor. Hangi yarışı hangi otomobille oynadığınız oldukca önemli. Bazı otomobiller oldukça dayanıklı fakat yavaşken ötekiler oldukça atik fakat zayıf zırhlı olabiliyor.


Mega Race’e fanatik bir oyuncu olarak Split / Second’ı oynamak benim için büyük zevkti. Grafikler ve sesler “10 numara” diyebilirim ki bunu da Disney kalitesine borçluyuz sanırım. Stres atmak ve arkadaşlarınızla eğlenmek için oldukça güzel bir oyun. Çok süratli ve bol miktarda patlamalı bir görsel şölen. Kısacası videolarını izleyerek beklediğim Split / Second, oynadıktan sonrasında beklentilerimi kesinlikle karşıladı.



Split Second İncelemesi